בדיקת סוכרים ורב כהלים

29.11.2022

חברות רבות משווקות מוצרים המתייחסים באופן כזה או אחר לנוכחות סוכרים או תחליפי סוכר. כמו כן, קיימת דרישה ברגולציה הישראלית לסימון התווית במוצרים אשר מכילים סוכרים או תחליפי סוכר רב כהליים בכמות גדולה מ0.5% מהמוצר. על מנת לסמן את מוצרי המזון באופן התואם את דרישות הצרכנים והרגולציה, מומלץ לבצע בדיקות מעבדה שיאששו את הטענה המיוחסת למוצר.

מעכשיו נוכל לספק פתרון טוב יותר לחברות המזון בכל הנוגע לבדיקת נוכחות סוכרים ותחליפי סוכר רב כהליים במוצר. שתי בדיקות חדשות בטכנולוגיית IC-PAD מאפשרות לבדוק נוכחות של סוכרים ותחליפי סוכר רב כהליים בסף כימות של 0.05 גרם ל100 גרם. מדובר בסדר גודל נמוך יותר ביחס לבדיקות הקיימות כיום בשוק (0.4 גרם ל-100 גרם).

הסוכרים שניתן לבדוק הם: סוכרוז, מלטוז, לקטוז, גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז. תחליפי הסוכר הכהליים הם: סורביטול, מניטול, אריטריטול, מליטול, קסיליטול בכל סוגי המוצרים.

למידע נוסף ניתן לפנות לאלעד שמואלי במייל Elad.shmueli@mxns.com