אקרילאמיד הוא תרכובת כימית רעילה הנפוצה בתהליכים תעשייתיים כגון ייצור של נייר, צבעים, פלסטיק, ובטיפול של שתייה ושפכים. אקרילאמיד במזון נמצא בשנת 2002 בפעם הראשונה, ולאחר מחקרים וניסויים רבים אקרילאמיד (Acrylamide) נמצא כמסרטן בבעלי חיים והוגדר ע"י האיגוד הבריאות העולמי כחומר העלול לגרום לסרטן בבני אדם ונוסף לרשימת החומרים המסווגים כמסרטנים או חשודים כמסרטנים ברשימות החומרים המסרטנים של משרד הבריאות העולמי. האקרילאמיד (Acrylamide) נמצא באופן טבעי בכמויות קטנות במזונות לא מבושלים ובחומרי גלם – בעיקר מוצרים המכילים ריכוז גבוה של עמילנים. אין סכנה של ממש באכילת כמות קטנה כמו זו הנמצאת בחומרי הגלם. הסכנה האמתית מתחילה באכילת כמויות גדולות או כאשר חומרי הגלם החשודים באים בריאקציות כימיות מסוימות ובמגע עם טמפרטורות העולות על 120 מעלות צלזיוס, כגון: טיגון, קלייה, אפייה, צלייה ועוד.
בדיקות רגולציה עפ"י התקנים הנדרשים לבטיחות ואיכות מזון
ב- 2018 נכנסה לתוקף רגולציה בנושא רעלים כימיים במזון מטעם האיחוד האירופי. הרגולציה מתייחסת לכל שרשרת הייצור של מוצרי המזון הרלוונטיים, הגבלות עבור חקלאים, עבור יצרני המזון, מובילים, משווקים יבואנים ויצואנים, וכמו כן הצורך בהדרכה והכוונה עבור הציבור הרחב בכלל.
כמו כן, נכנס לתוקף החל מ 1.1.2020 חוק המזון החדש. לקריאה נרחבת בנושא חוק סימון תזונתי.
מעבדות מילודע&מיגל מקבוצת MXNS ערוכים לספק את כל בדיקות הרגולציה הנדרשות, ובנוסף מספקות ייעוץ, הדרכה והכוונה בנושא ייעול ואחסון המוצרים כולל בדיקת בטיחות האריזות של המוצרים השונים, בין היתר בתחום המזון, הפארמה, ציוד רפואי וקוסמטיקה.
מעבדות מילודע מקבוצת MXNS במלחמה להפחתת אקרילאמיד במזון
מעבדות מילודע&מיגל מקבוצת Mérieux NutriSciences כוללת כימאים, טוקסיקולוגים ומדעני מזון מומחים, בעלי ניסיון רב, הערכה והכרה בינלאומית. בדיקות המעבדות כוללות בין היתר חישובי צריכה, יצירת מודלים לתגובות כימיות, הערכת חשיפה לאקרילאמיד (ורעלנים אחרים המסכנים את הציבור), המלצות לצמצום, בדיקה לסמנים ביולוגיים ואומדן סיכון סופי. כמעבדה בינלאומית (אחת מתוך כ-100 מעבדות הקבוצה הפרושות על פני 22 מדינות) אנו מחויבים לסטנדרטים מקסימליים הרבה מעבר לתקן הישראלי הנוכחי.
מכשור מתקדם, פיתוח בינלאומי, צוות מקצועי בעל הכרה עולמית ומענה לכל צורך העולה מהשטח - זהו הכוח של מעבדות מילודע&מיגל .
כחלק מקבוצת מעבדות Mérieux NutriSciences הבינלאומית יש לנו היכולת להעניק לכם את כל הבדיקות הנדרשות ע"י רגולציה בארץ ובעולם, ומענה לכל צורך (כולל פרויקטים מיוחדים) באמצעות מעבדותינו הרבות מכל רחבי העולם.
מילודע&מיגל יד ביד עם תעשיות מזון גדולות בארץ ובעולם דואגים לבריאות הציבור!
תעשיות מזון רבות וגדולות נהנות משירותי המעבדות שלנו בארץ וברחבי העולם, וביחד אנו פועלים על מנת להפחית את רמות האקרילאמיד במזון לטובת בריאות הציבור הרחב. אנו עורכים מחקרים פנימיים ומפתחים דרכים לזיהוי וניהול הסיכון ע"י פיתוח דרכים להגבלת היווצרות האקרילאמיד וחומרים כימיים מסוכנים אחרים במזונות רבים ובתהליכי הייצור בתעשיית המזון והקוסמטיקה. כחלק מהשירות אנו מעניקים הדרכה אישית לניהול הסיכונים ושמירה על בטיחות המזון בצורה הטובה ביותר.
מוצרי מזון המוגדרים כחשודים:
תפוחי אדמה (לדוגמא צ'יפס), דגנים ומאפים (לדוגמא דגני בקר, לחם טוסט, קרקרים, וופלים ועוגיות) וקפה.
המחקרים הראו בנוסף לכך, כי ישנם חומרים שאינם קשורים לתזונה שלנו, ובתהליכי ייצור מסוימים משחררים אקרילאמיד וחושפים אותנו לכמויות המהוות סכנה של ממש, כמו: עשן סיגריות, מוצרי קוסמטיקה לא מבוקרים, ייצור של נייר, יציקות אספלט, ייצור נפט, סרטי צילום, דבקים המשמשים לבנייה, צבעי לק שונים, צבעים בכלל ועוד.
ההשלכות של התפתחות רעלנים ואקרילאמיד במזון מבושל.
נוכחותו של אקרילאמיד במזון נחשפה ב- 2002. פרויקט HEATOX (Heat-generated Food Toxicants) במסגרת תכנית המחקר FP6 הוא יוזמה של הקהילה האירופאית, ומטרתו היתה לבחון את ההשלכות של התפתחות אקרילאמיד במזונות מבושלים. המחקר החל בשנת 2003 ונמשך 40 חודשים. לקחו בו חלק עשרות חוקרים מעשרות מדינות. להלן נקודות מסיכום המחקר אשר התפרסם ב 2007:
כתוצאה מניסויים שהתבצעו בבע"ח יותר ויותר התחזקה ההנחה כי אקרילאמיד במזון מהווה גורם סיכון מסרטן.
באמצעות ניסויי מעבדה שונים ורבים נמצאו דרכים לצמצום רמת האקרילאמיד באופן משמעותי בתפוחי אדמה ולחם. לא ניתן להעלים לחלוטין את החשיפה.
דרכים אנליטיות לזיהוי ואומדן של אקרילאמיד במזון
הדרך הטובה ביותר להעריך היא ע"י ביצוע אנליזה ייעודית
HEATOX פרסמה כלים למזעור ייצור האקרילאמיד כהנחיה לכל תעשיית המזון ולתשומת לב המטבח הביתי. ההנחיות כוללות התייחסות לגורמי ההיווצרות, זני המזון, תוספים, דרכי עיבוד ועוד. כמו כן הוצגו השפעות חומרי הגלם בתנאי הבישול והצלייה השונים על היווצרות האקרילאמיד ורמתו.
מוזמנים ליצור איתנו קשר
הצטרפו אל לקוחות מילודע והבטיחו את בריאות הצרכנים וייעול הייצור ברמה הגבוהה ביותר.