מעבדות מילודע & מיגל
באנר

רוצים למנוע התפרצויות של סלמונלה או ליסטריה? יש לנו תוכנית מושלמת בשבילכם (EMP)

23 אוקטובר, 2018

תוכנית הניטור הסביבתי (EMP) מבית MXNS היא "MUST" כדי שתוכלו לשלוט בהתפרצויות של פתוגנים כגון סלמונלה וליסטריה בסביבה של מתקני מזון.

 

בשנת 2017, יותר מ 300 מזכרי מזון באיחוד האירופי ובארצות הברית היו קשורים פתוגנים מזון כגון סלמונלה ליסטריה מונוציטוגנים. כתוצאה מכך, אדם אחד מתוך עשרה חולה מדי שנה בגלל מזון מזוהם.

סוכנויות רשמיות מעבירות את הדגש מהצורך והחיוב בדיקת מוצרים סופיים לבדיקות והקפדה על איכות הסביבה.

לכן, חיוני עבור חברות ייצור מזון לפתח וליישם תוכניות ניטור סביבתי אשר יספקו מניעת זיהומים.

 

זיהום המוצר יכול להתרחש בכל שלב בשרשרת המזון

על פי הסוכנות האירופית לבטיחות מזון (EFSA), חיידקים כגון סלמונלה וליסטריה מונוציטוגנים יכולים לגרום למחלות המזיקות לצרכנים במגע עם מזון או מים מזוהמים.

מזונות בסיכון גבוה כוללים מוצרים מן החי (למשל, מוצרי הודו גולמיים, ביצים, גבינות חלב מים, וכן מזונות ממוצא צמחי כמו פירות וירקות .

EFSA קובע כי סלמונלוזיס היה הגורם הראשון להתפרצויות Foodborne . בשנת 2016 דווחו 1,067 התפרצויות סלמונלה listeriosis הוא הרבה פחות נפוץ אבל לא פחות חמור. למעשה, שיעור התמותה שלה הוא הגבוה ביותר באיחוד האירופי: 16,2% מהאנשים שנמצאו נגועים בליסטריה מונוציטוגנים מתו בשנת 2016 עקב המחלה.

על פי ארגון הבריאות העולמי (WHO), הסימפטומים הקשורים לסלמונלוזיס הם חום, התכווצויות בטן, שלשולים, בחילה ולעתים הקאות. הידבדות עלולה להשפיע על המערכת החיסונית של ילדים ומבוגרים ויכולה לגרום להתייבשות, אשפוז ומוות. סלמונלוזיס עלולה להתרחש בין 6 ל 72 שעות לאחר הצריכה של מוצרים מזוהמים ובדרך כלל נמשך 2 עד 7 ימים.

Listeriosis לרוב ישנם סימפטומים דמויי שפעת. עם זאת, היא מעוררת  דאגה רבה באוכלוסיות רגישות כגון: נשים בהריון: listeriosis יכול להוביל להפלה, לידות מת, לידה מוקדמת, או סכנת חיים מסכנת של התינוק.קשישים ופעוטות נמצאים גם הם בקבוצת הסיכון.

ליסטריוזיס עלולה להתרחש בין 3 ל -70 ימים לאחר הצריכה של מוצרים מזוהמים ונמשכת ימים עד שבועות.

 

ליסטריה מונוציטוגנים וסלמונלה מעורבים במיוחד במוצרי מזון בשל המאפיינים השורדניים הספציפיים שלהם. למעשה, לליסטריה מונוציטוגנס יש פוטנציאל צמיחה בסביבות רטיבות ואילו סלמונלה יכול לשרוד בסביבות חמות ויבשות. מסיבות אלה חיידקים אלו יכולים לשרוד בסביבות הייצור וחומרי גלם והוא יכולים לזהם מוצרי מזון. זיהום נקודות חמות ניתן למצוא לאורך כל קו ייצור מזון.

 

EMP יעיל יכול למנוע ולפתור זיהומים חיידקיים

תכנית ניטור סביבתי (EMP) היא מתודולוגיה להערכת סיכונים המבוססת על גישת "החיפוש וההשמדה"

  • "חפשו": לחפור עמוק בתוך הציוד, לעתים קרובות עד כדי פירוק זהיר של הציוד
  • "להשמיד": מציאת הסיבה והשמדתה משורשו של הזיהום ותיקונה של הבעיה לצמיתות.

ניתן להשתמש במתודולוגיה זו כדי לאמת את יעילות התברואה ולהפחית נישות פוטנציאליות ונישות צמיחה בציוד.

העקרונות של EMP יעיל מבוססים על:

  • הערכת סיכונים: בדיקת מקורות זיהום, דפוסי תנועה ואיכות ניטור
  • להיות מודע ולהזהיר מפני נוכחות פוטנציאלית של biofilms: קבוצה תפקודית של אורגניזמים אשר מציג שתי בעיות עיקריות (מהירות של היווצרות והתבגרות ויכולת לעמוד בלחץ של ניקוי וחיטוי קונבנציונאלי),
  • חשיבות הייעוד לארבעה אזורים שונים. אזורים אלה מבדילים אזורים בתוך מתקן הייצור, על בסיס סיכון מיקרוביולוגי.

ההבנה של עקרונות EMP אלה תגרום לזיהוי נקודות הדגימה הרלוונטיות ביותר בסביבת הייצור, ולכן תעזור לכם להימנע מזיהום מזון.

 

רוצים לדעת יותר על ניטור סביבתי? הורידו בחינם את חוברת ההדרכה שלנו על ניטור סביבתי כדי לברר פרטים נוספים על:

- החקיקה באירופה ובארה"ב

- כיצד לבצע הערכת סיכונים ממצה ומתואמת

- כיצד לנהל נתונים לאחר קבלת תוצאות הבדיקה

- כיצד להבחין בין תחומי ייצור המבוססים על סיכון מיקרוביולוגי

- כיצד להשתמש בנתונים היסטוריים כדי לבחור נקודות דגימה רלוונטיות

- שיטות עבודה מומלצות לגבי טכניקות הדגימה

- פעולות מתקנות ליישם

 

המומחה שלנו:

דר' כריסטוף דופור

דוקטור לרפואה וטרינרית

מנהל מדעי מיקרוביולוגיה באירופה עבור Mérieux NutriSciences

כריסטוף עבד במעבדות מזון שונות במהלך 30 השנים האחרונות. הוא השתתף בקבוצות נורמליזציה שונות ופאנלים מומחים (AFNOR, ANSES, IAFP, ILSI) בתחום המיקרוביולוגיה של מזון, קריטריונים מיקרוביולוגיים, איכות מזון, GMO ואלרגנים. דר' כריסטוף תורם לקבוצות עבודה מקצועיות רבות לפתח קריטריונים ותהליכים לתעשיית המזון וכן, מבצע הערכות סיכונים בתעשיית המזון מרובות מתקני קייטרינג.

"במקרים רבים של בטיחות מזון שנגרמו על ידי זיהום סביבתי, היה הרבה מידע זמין, אבל זה לא היה לנתח כראוי או לפרש. תכנון נכון של EMP, יישום וביצוע יכולים לפתור את הבעיה".

 

יצירת קשר / קבלת הצעת מחיר

04-9853292

כל הנתונים האישיים יעובדו על ידי בקר הנתונים של מעבדות מילודע מקבוצת MXNS, כדי לענות לבקשתך. הנתונים שלך עשויים להיות מועברים לאחת או יותר ממעבדות הקבוצה הנמצאת או לא נמצאת בתוך האיחוד האירופי, במקרה הצורך, על מנת לסייע ולטפל בבקשתך

יש לך את הזכות לגשת לנתונים שלך, לבקש תיקון, למחוק, או להגביל את העיבוד . תוכלו לממש את זכות זו על ידי שליחת הבקשה שלך בדוא"ל אל: milougal@milouot.co.il

הודעתך נשלחה בהצלחה
 
EN
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

ב Internet Explorer ובChrome ובגרסאות ישנות של Firefox: לחצו על מקש Alt ועל מקש המספר או האות על-פי הרשימה. ב Firefox 3 ומעלה: לחצו על המקשים Alt + Shift + המספר או האות.

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
2 - חיפוש
התחבר
אתר זה אינו נתמך על ידי הדפדפן שלך אנא הורד גוגל כרום