מעבדות מילודע & מיגל
באנר

בדיקות אקרילאמיד

14 נובמבר, 2017

אקרילאמיד הוא תרכובת כימית רעילה הנפוצה בתהליכים תעשייתיים כגון ייצור של נייר, צבעים, פלסטיק, ובטיפול של שתייה ושפכים. אקרילאמיד במזון נמצא בשנת 2002 בפעם הראשונה. כיום ידוע כי אקרילאמיד מיוצר בצורה טבעית מזון מהסוכרים ומצמצם חומצות אמינו המגיבות על בישול בטמפרטורה גבוהה בתגובת Maillard.

אספרגין, חומצת אמינו גדולה בתפוחי אדמה ודגנים, היא משתתפת מכרעת בהפקת אקרילאמיד אקרילאמיד נמצא בשפע במזון עמילני כמו צ'יפס, צ'יפס תפוחי אדמה, ביסקוויטים, קפה, לחם רך וכו... אקרילאמיד נמצא כחומר מסרטן JECFA (2010) ו- EFSA (2010, 2015) ציינו כי אקרילאמיד  מהווה דאגה לבריאות האדם מכיוון שהוא יכול להגביר את הסיכון לסרטן בקרב הצרכנים בכל קבוצות הגיל, כאשר הצעירים הם החשופים ביותר (CONTAM, 2015).

מזון הוא המקור העיקרי לחשיפה אנושית לאקרילאמיד. נראה כי ראוי יותר לומר חשיפת יתר, מאז שהאוכל היומיומי מכיל יותר מדי acrylamide (EFSA): קל יותר להבין זאת כאשר ידוע כי מזונות רבים מכילים סוכרים וחומצות אמינו שיכולים לייצר אקרילאמיד .

בהקשר זה, תעשיית המזון והמשקאות האירופית FoodDrinkEurope ו- FDA האמריקאי הוציא במנשר ספציפי קודים של תרגול כדי לעזור ליצרני מזון להפחית acrylamide במוצרים שלהם. יתר על כן, מועצת התקנים הבריטית(FSA) השיקה גם את הקמפיין "לך על זהב" עם ייעוץ בישול לצרכנים הסופיים,  במטרה להפחית תוכן acrylamide במזון.

כרגע, אין גבולות מחייבים כדי להתמודד עם אקרילאמיד במזון קיים. הנציבות האירופית קבעה ערכים אינדיקטיביים רק ב -2011 והם הורדו עוד יותר ב -2013 (Rec 2013/647 / EU), משום שלא חלה ירידה משמעותית באקרילאמיד בינתיים (EFSA). עם זאת, למרות הקביעה שהחומר מסרטן, לא ניתן לקבוע הכנסה יומית נסבלת (TDI) ולא מנה של טיחות במזון. Acrylamide צריך רק להיות מופחת לרמות הנמוך ביותר האפשרי (ALARA נמוך ככל האפשר). איחוד המדינות האירופי כבר עובד על חקיקה שתונפק בחודש נובמבר 2017, אשר תספק הרשמי "ערכי אינדיקציה" עבור acrylamide במזונות פופולריים וידאג לחייב עסקים בקנה מידה גדול ליישם אמצעי הפחתת נוספים למטרה זו. גבולות מחייבים מבחינה משפטית עדיין לא נקבעו, אבל הם יהיו השלב הבא המיידי. ענף המזון צריך לשמור על קשר עם החקיקה המתפתחת והצרכים להגנת הצרכן.

Mérieux NutriSciences הוא שותף מפתח לחברות מזון ותומך בהן באופן מעשי במתן פתרונות ייעודיים במונחים של ייעוץ ושירותים אנליטיים לאיתור acrylamide.

Mérieux NutriSciences מספקת שירותי בדיקות לכימות אקרילאמיד בסחורות מזון באמצעות כרומטוגרפיה נוזלית (LC) יחד עם משולש quadrupole מאס ספקטרומטר (MS / MS) וזאת בכדי להבטיח ביצועים איכותיים .

שיטת הבדיקה שלנו היא רגישה ומדויקת מאוד, הלוקחת בחשבון את גבולות הרגישות והכימות אשר מומלצים ע"י ועדת בטיחות המזון האירופית.

יצירת קשר / קבלת הצעת מחיר

04-9853292

כל הנתונים האישיים יעובדו על ידי בקר הנתונים של מעבדות מילודע מקבוצת MXNS, כדי לענות לבקשתך. הנתונים שלך עשויים להיות מועברים לאחת או יותר ממעבדות הקבוצה הנמצאת או לא נמצאת בתוך האיחוד האירופי, במקרה הצורך, על מנת לסייע ולטפל בבקשתך

יש לך את הזכות לגשת לנתונים שלך, לבקש תיקון, למחוק, או להגביל את העיבוד . תוכלו לממש את זכות זו על ידי שליחת הבקשה שלך בדוא"ל אל: milougal@milouot.co.il

הודעתך נשלחה בהצלחה
 
EN
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

ב Internet Explorer ובChrome ובגרסאות ישנות של Firefox: לחצו על מקש Alt ועל מקש המספר או האות על-פי הרשימה. ב Firefox 3 ומעלה: לחצו על המקשים Alt + Shift + המספר או האות.

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
2 - חיפוש
התחבר
אתר זה אינו נתמך על ידי הדפדפן שלך אנא הורד גוגל כרום